Skip to content Skip to footer

A levegő nedvesítése elvékonyítja a nyálkát és megszünteti a torlódást

A levegő nedvesítése elvékonyítja a nyálkát és megszünteti a torlódást

Ez lehetővé teszi, hogy mentálisan elszakadjon az érzelmektől, és segítse a testet és az elmét, hogy felépüljön a veszteség okozta stresszből.

 • Nincs időkeret a bánat csillapítására. Ez hónapokig vagy évekig tarthat. Megérteni, hogy ez egy folyamat, és tudatában lenni az érzelmeinek.
 • A gyász időnként visszatérhet. A gyász újjáéledését gyakran egy érzelmi esemény vagy akár egy finom pillanat váltja ki, amely a veszteségre emlékeztet. Ez akár évekkel a veszteség után is előfordulhat.
 • A veszteség és a bánat mindenkinél előfordul élete egy bizonyos pontján. Az, hogy miként ismerjük fel a veszteséget, és kezdjük el kezelni a gyászunkat, mindenkinél egyedi, és minden veszteséghelyzetben eltérő lehet. Fontos, hogy tisztában legyünk érzéseinkkel és azzal, hogy azok hogyan befolyásolják életünket. A gyászfolyamat során támogatás megszerzése csökkenti a hatást és elősegíti a gyógyulást. Ha a bánat súlyosbodik, előfordulhat, hogy szakértői segítséget kell kérnie egy tanácsadón vagy más mentális egészségügyi szakemberen keresztül.

  A nyálka vagy a váladék az a vastag nyálka, amelyet betegséggel társítunk, de egyben megőrzi egészségünket is. A nyálka önmagában eltömítheti az orrunkat, a torkunkat és a tüdőnket, ami köhögést okozhat. A köhögés egy eszköz a nyálka eltávolítására, de a nyálka nem mindig rossz dolog. A megfelelő mennyiségű nyálka segít leküzdeni a betegséget, és megóv minket a betegségektől.

  A legfontosabb elvitelek:

  • A nyálka védő funkciót tölt be, segít a fertőzések és betegségek elleni küzdelemben.
  • A nyálka túltermelése a tüdőnkben gyulladás vagy fertőzés jele lehet, de lehet allergia következménye is.
  • Számos természetes módszer létezik a nyálka eltávolítására a tüdőnkből.
  • A tüdőhigiénia hasznos lehet akár betegek, akár nem.

  Ha azonban túl sok nyálka van, a nyálka betegebbé tehet bennünket. A felesleges nyálkahártya eltávolítása természetesen segít gyorsabbá válni.

  Miért van nyálkunk?

  A nyálka csúszós, vízben oldódó váladék, amely változó mennyiségben, vastagságban vagy viszkozitásban termelődik. Légutak nyálkahártyáját a nyálka borítja. Ugyanakkor megtalálható az emésztőrendszerünkben és az urogenitális rendszerünkben, a szemünkben és a belső fül szerkezetében is. Meglepő módon a termelődő nyálka nagy része a bélrendszerünkben található.

  A nyálka két fő összetevőből áll: egy folyékony rétegből, amely apró, szőrszerű sejtekkel, úgynevezett csillóval mozog, és egy gélrétegből, amely valójában egy sejthez kötött háló. Mindkét réteg takarószerű védelmet nyújt a tüdő számára, különösen az idegen részecskék befogásával.

  A nyálka körülbelül 95%-a víz, de tartalmaz fehérjéket, glikoproteineket, lipideket és DNS-t – így minden emberre jellemző. Légúti rendszerünkben folyamatosan váladék képződik, ami a torkunk hátsó részének elvezetését okozza. Köpetet vagy váladékot köhögünk fel, hogy megtisztítsuk a légutakat, különösen, ha a nyálka a tüdőnkben van.

  A felső és alsó légutak nyálkaképződését betegségnek, allergiának vagy légúti irritációnak tulajdonítjuk. Azonban nem minden nyálka rossz, és legtöbbünk naponta több litert termel a légutakban.

  A nyálka védelmet nyújt

  Minden pillanatban baktériumok és különféle részecskék ezreit lélegezzük be a levegőből. Leegyszerűsítve, ha a baktériumok vagy idegen anyagok nem szűrik ki a tüdőbe jutás előtt, akkor a tüdő nyálkás felülete befogja őket. Az apró, szőrszerű csillók azonban segítenek kiszorítani az idegen betolakodókat.

  Bár köhögünk, a nyálka nagy része lenyelődik, és áthalad az emésztőrendszerünkön. Ezenkívül a nyálka speciális cukrokat, fehérjéket és más molekulákat tartalmaz, amelyek segítenek a kórokozók elleni küzdelemben. Mégis, annak ellenére, hogy milyen jótékony hatású, általában csak túlzott mennyiségű nyálkát észlelünk. Ennek az az oka, hogy a fertőzések vastagabbá tehetik a nyálkahártyát, és nehezebben eltávolíthatók.

  A fertőzés vagy más okok, például allergia okozta gyulladások elősegíthetik az orrunkban és az orrmelléküregeinkben a nyálkaképződést. Az általános eredmény légúti torlódás, köhögés és tüsszögés.

  Az allergia az immunrendszer túlműködésének következménye. Az olyan dolgok, mint a pollen, a por és az állati szőr, hisztamint szabadítanak fel szervezetünkben, ami tüsszögést okoz, és légutak nyálkahártyája megduzzad, ami megnehezíti a légzést.

  Szerencsére a legtöbb nyálkahártya-probléma átmeneti.

  Mi van, ha a nyálka színe van?

  A nyálka színe nem mindig jelenti azt, hogy valami nincs rendben. A nyálka legtöbbször tiszta, de zavarossá válhat, vagy különböző időpontokban különböző színeket vehet fel.

  A fehérjék megbújhatnak a nyálkahártyában, ami színt és jellegzetes szagot adhat a nyálkahártyának, ami általában bizonyos ideig tartó fertőzést vagy gyulladást jelez, például krónikus arcüreggyulladás esetén. A barna, zöld, sárga vagy piros bakteriális fertőzést jelezhet, de nem mindig. Ezért a szín megbízhatatlan indikátor az adott fertőzés vagy gyulladás típusának azonosítására.

  A barna vagy fekete nyálka dohányzásra vagy krónikus tüdőbetegségre, például COPD-re utalhat. A kulcskérdés annak kiderítése, hogy mi okozza a felesleges vagy elszíneződött váladékot.

  A nyálka természetes eltávolítása a tüdőből

  Ne felejtse el, hogy a nyálka az egész légzőrendszert beborítja – a szájtól és az orrtól le a torkodig és a tüdőig.

  Otthoni jogorvoslatok

  A párásítás az első lépés a nyálka tüdőből való eltávolításában. A levegő nedvesítése elvékonyítja a nyálkát és megszünteti a torlódást. A gőz segíthet, de a hideg párásítás általában jobban működik. A Cool köd párásítók kereskedelmi forgalomban kaphatók. Mindig kövesse a gyártó használati és tisztítási utasításait.

  A vízivás és a hidratáltság elősegíti a nyálka természetes áramlását a tüdőben. A legjobb választás folyadékokhoz a gyümölcslevek és a forró italok, például a tea. Ezenkívül a magasabb testhőmérséklet segít leküzdeni a légúti betegségeket a nyálkahártya eltávolítása érdekében.

  Az orr- és szájöblítők segítenek eltávolítani a nyálkát a torokból, és enyhítik a torok kellemetlen érzéseit. A sóoldatok a kereskedelemben orrsprayként vagy öntözőként kaphatók. A saját sóoldat összekeverése szájöblítéshez egyszerű, de mindig használjon palackozott vizet. A koncentrációnak körülbelül fél teáskanál sónak kell lennie egy csésze vízben. A gargarizálás is segít.

  A vény nélkül kapható gyógyszerek, például a dekongesztánsok vagy a guaifenezin szintén segíthetnek a nyálka hígításában. A guaifenezin köptetőként is ismert, így segít a nyálka köhögésében azáltal, hogy fellazítja azt a tüdőben.

  Kérdések a természetes gyógymódokkal kapcsolatban

  Számos természetes gyógymód jótékony hatású, de nagyon kevés tudományos kutatás bizonyítja, hogy bármelyikük is hatékony, és ezek egyike sem rendelkezik FDA jóváhagyással. Ezek a légúti egészséggel kapcsolatos összetevők a következők voltak:

  • Kapszaicint tartalmazó fűszeres ételek, például cayenne vagy chili paprika
  • Édesgyökér
  • Bogyók
  • Echinacea
  • Gránátalma
  • Eukaliptusz olaj

  Szakszerű segítség

  A tüdőhigiéniát korábban „tüdővécének” nevezték. Bár a higiénia szelídebb kifejezés, a fogalom ugyanaz. Gyakorlatokat és eljárásokat alkalmaznak a légutak és a tüdő megtisztítására a felesleges váladéktól. A tüdőhigiéniát jellemzően légzésterapeutáknak nevezett szakemberek segítségével végzik.

  Megjegyzés Számos természetes gyógymódot népszerűsítettek a nyálka eltávolítására a tüdőből, de a legtöbb nem rendelkezik sok tudományos kutatással a javasolt előnyök alátámasztására.

  A nyálkahártya eltávolításának számos természetes módszere megfelelő hidratálást, párásítást és tüdőgyakorlatokat foglal magában, mint például a nyugodt és mély légzés.

  Az NMN és a NAD+ legismertebbek az öregedési folyamat lassításában. Az NMN (nikotinamid-mononukleotid) a NAD+ (nikotinamid-adenin-dinukleotid) prekurzora, egy koenzim, amely minden élő sejtben megtalálható. Úgy gondolják, hogy a NAD+ megnövekedett szintje fokozza a túlélést. Mire elérjük a középkort, a legtöbb embernek körülbelül fele akkora összeggel rendelkezik, mint fiatalabb korában.

  A legfontosabb elvitelek:

  • Az NMN-kiegészítést az Egyesült Államokban az FDA a közelmúltban kivette a forgalomból.
  • Alternatív kiegészítés is elérhető NAD+ injekciókkal. Bármilyen kérdésével vagy aggályával forduljon egészségügyi szolgáltatójához.
  • Az előzetes klinikai vizsgálatok kimutatták a szervekre és szervrendszerekre gyakorolt ​​lehetséges káros hatásokat, de ez idáig nem volt meggyőző eredmény.
  • Még mindig hiányoznak a humán klinikai vizsgálatok a biztonságosság és a hatásosság tekintetében.

  Az NMN szájon át történő bevételével úgy gondolják, hogy hatékony öregedésgátló kiegészítő lehet, ezáltal végső soron javítja a NAD+ szintet. Jelenleg nem ismertek mellékhatások az NMN-kiegészítők szedésekor. Fontos azonban, hogy tájékoztassa kezelőorvosát arról, hogy NMN-kiegészítőt szed, mivel azt az FDA nemrégiben kivette az Egyesült Államok forgalmáról.

  Valójában az FDA nemrégiben javasolta az NMN étrend-kiegészítőként való megtiltását, és előfordulhat, hogy jelenleg nem forgalmazzák vagy értékesítik az Egyesült Államokban. Ez azonban átmeneti lehet, és még mindig vannak olyan cégek, amelyek legálisan értékesítik a döntés előtt gyártott NMN-t. Az egyik ilyen cég a Hello100, amely liposzómás NMN-kiegészítőket kínál 5 az 1-ben formulával.

  Miért mondjam el az orvosomnak, hogy NMN-t szedek?

  Az Egyesült Államokban az FDA leállította az NMN étrend-kiegészítőként történő értékesítését – bár lehet, hogy máshol is elérhető lesz. Ha hozzáfér az NMN-hez, vagy alternatívára vágyik, érdemes megbeszélni annak használatát egészségügyi szolgáltatójával.

  Az FDA meglepő módon 2022 novemberében úgy döntött, hogy megtiltja az MNM értékesítését. A kiegészítőt figyelmeztetés nélkül betiltották a biztonságosságát és hatékonyságát illetően. Széles körben úgy vélték, hogy az FDA előnyben részesíthette a gyógyszergyártókat az étrend-kiegészítők gyártóival szemben. Ennek ellenére az NMN-nek több kutatásra van szüksége a lehetséges biztonsági aggályok teszteléséhez.

  Mivel az NMN már nem elérhető az Egyesült Államokban, egyes egészségügyi szolgáltatók egy alternatívát – a NAD+ injekciókat – támogatják. Nincs azonban egyértelmű bizonyíték a NAD+ injekciók öregedésgátló hatásának alátámasztására, annak ellenére, hogy néhány tanulmányban néhány ígéretes, de még mindig spekulatív eredményről számoltak be. A NAD= injekció másik ismeretlensége, hogy az intravénásan beadott NAD/NADH metabolizmusa jelenleg nem tisztázott.

  A magasabb NAD+ szintek eredménye az NMN szedésével?

  Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az NMN szedése növelheti a NAD+ szintjét a vérben, de nem a szövetekben, ahol szükség van rá. Ezen túlmenően, bár egyes tanulmányok az NMN-kiegészítés pozitív hatásairól számolnak be állat- és emberkísérletekben is, még mindig nem világos, hogy ezek a lehetséges előnyök felülmúlhatják-e a lehetséges kockázatokat.

  További információért látogasson el a active keto gummies official oldalra.

  Contents

  Go To Top