Skip to content Skip to footer

În februarie 2020, Merck și Amalgamated Medical Care Management Inc

În februarie 2020, Merck și Amalgamated Medical Care Management Inc

 • Ulcere gastrointestinale.
 • Arsuri la stomac.
 • Ameţeală.
 • Greaţă.
 • Leziuni ale rinichilor.
 • Risc mai mare de atac de cord.

Care este mai sigur?

În general, ibuprofenul în doze complete este considerat mai sigur decât aspirina. Riscul de probleme gastrointestinale și sângerare este semnificativ mai mic cu ibuprofen.

Când ar trebui să evitați aspirina și ibuprofenul?

Utilizarea pe termen lung a aspirinei cu putere completă nu este recomandată. De asemenea, aspirina nu este recomandată pentru utilizare la copii din cauza riscului de apariție a sindromului Reye. Mai degrabă, ibuprofenul trebuie luat în considerare atunci când se tratează afecțiuni cronice, cum ar fi artrita și durerile de spate.

Cu toate acestea, dacă aveți antecedente de probleme cu rinichii sau probleme cardiace (infarct anterior, insuficiență cardiacă congestivă). În plus, dacă aveți antecedente de ulcer gastric sau vă aflați în ultimul trimestru de sarcină, ar trebui să evitați utilizarea ibuprofenului.

Alternative la aspirină și ibuprofen

Dacă nu poți tolera aspirina sau ibuprofenul, există și alte opțiuni disponibile. O opțiune, acetaminofenul (Tylenol) funcționează într-un mod complet diferit și nu are proprietăți antiinflamatorii. Alte opțiuni, cum ar fi naproxenul și celecoxibul, sunt considerate AINS și funcționează foarte similar cu ibuprofenul.

Acetaminofen

Eficient pentru tratarea durerilor de cap, durerii, artritei și multe dintre aceleași afecțiuni ca ibuprofenul. Sigur de utilizat la persoanele cu antecedente de atacuri de cord, probleme cu rinichii și ulcere gastro-intestinale. Sigur de utilizat în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină.

Naproxen

Are toate aceleași efecte secundare și precauții ca ibuprofenul. Cu toate acestea, naproxenul este eficient timp de 12 ore și necesită o dozare mai puțin frecventă.

Celecoxib (Celebrex)

Blocează de preferință enzima ciclooxigenaza II, rezultând mai puține efecte secundare gastrointestinale. Celecoxib necesită o rețetă pentru utilizare și este eficient timp de 12 ore. Cu toate acestea, trebuie utilizată prudență la pacienții cu afecțiuni cardiace semnificative.

Deși aspirina și ibuprofenul sunt folosite pentru afecțiuni similare, ele au diferențe foarte importante de luat în considerare. În general, ibuprofenul este mai bine tolerat și mai eficient pentru tratarea multor afecțiuni, cum ar fi durerea, tulpinile musculare și artrita. Cu toate acestea, în cadrul prevenirii cardiovasculare și al prevenirii cheagurilor de sânge, aspirina este medicamentul de elecție.

Utilizarea tehnologiei imprimantei 3D pentru a produce medicamente sună futurist. Cu toate acestea, este mai aproape decât ați putea crede. Acest articol vă va ajuta să înțelegeți utilizările și beneficiile acestei tehnologii și vă va oferi o idee despre când poate fi disponibilă comercial.

Recomandări cheie:

 • Imprimantele 3D pot fi folosite pentru a fabrica eficient și în siguranță medicamente pentru uzul consumatorilor, la un cost redus, cu mai puține deșeuri.
 • Spritam (levetiracetam) este primul medicament aprobat de FDA care utilizează o imprimantă 3D pentru fabricare.
 • Imprimantele 3D au posibilitatea de a îmbunătăți conformitatea, eficacitatea și personalizarea medicamentelor.
 • Este de așteptat ca imprimantele 3D să fie disponibile în spitale pentru primul studiu clinic în următorii 5 ani.

Care sunt beneficiile medicamentelor imprimate 3D?

Unul dintre beneficii este că aceste medicamente pot fi tipărite (dezvoltate) la cerere în câteva secunde, în prezent 7-17 secunde per pilulă. Această tehnologie va permite companiilor farmaceutice, farmaciilor și spitalelor să dezvolte pastile personalizate pentru pacienți, după cum este necesar. Tehnologia 3D reduce risipa și este mai ieftin să produci loturi mici de medicamente, oferindu-i un avantaj distinct în crearea de medicamente pentru tratarea bolilor rare.

În plus, imprimantele 3D pot fabrica pastile cu doze, forme și dimensiuni atent adaptate, precum și pot adăuga arome pentru a îmbunătăți gustul medicamentului. De asemenea, poate produce pastile cu o capacitate îmbunătățită de a se dizolva atunci când sunt luate. Acest lucru va permite corpului dumneavoastră să absoarbă medicamentele mai rapid și mai eficient.

În cele din urmă, această tehnologie poate fi folosită pentru a îmbunătăți respectarea medicamentelor prin reducerea numărului de doze necesare și făcându-le mai ușor de înghițit. Acest lucru poate fi util atunci când se dezvoltă medicamente pentru copii sau vârstnici care au probleme la înghițire.

Sunt sigure medicamentele imprimate 3D?

Da. Numeroase companii biotehnologice și farmaceutice au început să investească bani și timp în dezvoltarea acestor imprimante. Ei s-au concentrat pe asigurarea acurateței și reproductibilității acestor medicamente, precum și pe îmbunătățirea timpului necesar pentru tipărirea unei singure pastile. În plus, orice pastilă dezvoltată folosind această tehnologie va trebui să fie supusă unor teste pentru a se asigura că este sigură pentru uz public.

Un exemplu este Spritam (levetiracetam), care este primul medicament imprimat 3D care a fost aprobat de Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite. Acest medicament antiepileptic este disponibil în doze mult mai mari decât se poate obține cu procesele de fabricație convenționale. În plus, se dizolvă rapid, permițându-i să fie absorbit mai eficient.

Cum va ușura lucrurile prin imprimarea 3D?

Principalul avantaj al acestor imprimante este că pot crea pastile la o rată semnificativ mai ieftină, cu mai puține deșeuri. Acest lucru este deosebit de util în procesul de dezvoltare a medicamentelor. De exemplu, o companie farmaceutică poate produce un mic lot dintr-un medicament de investigație pentru un studiu clinic. De asemenea, pot ajusta cu ușurință doza după cum este necesar, făcând mai eficientă și mai ieftină finalizarea acestor studii clinice.

Aceste imprimante pot produce, de asemenea, medicamente la cerere, care sunt personalizate pentru nevoile specifice ale pacientului. Acest lucru poate crește complianța și eficacitatea medicamentului, controlând în același timp costurile. Ei pot chiar dezvolta forme speciale, cum ar fi stelele de mare și unicornii, pentru a ajuta la îmbunătățirea conformității la copii.

După cum sa menționat mai sus, această metodă reduce deșeurile, deoarece utilizează doar cantitățile precise de materii prime, ceea ce va reduce costurile. De asemenea, tehnologia îmbunătățește eficiența și reduce costul studiilor clinice costisitoare, făcând mai ușoară dezvoltarea de noi medicamente. În cele din urmă, va duce, de asemenea, la lanțuri de aprovizionare mai raționalizate, făcându-l mai durabil în viitor.

Când ne putem aștepta să obținem unul?

Este de așteptat ca această tehnologie să fie disponibilă publicului în următorii 5-10 ani. Compania cu sediul în Marea Britanie, FabRx, a lansat prima imprimantă 3D disponibilă comercial în aprilie 2020. În februarie 2020, Merck și Amalgamated Medical Care Management Inc. au anunțat că vor colabora pentru a dezvolta tehnologia 3D pentru a fi utilizată în studiile clinice și, ulterior, în studiile clinice. de fabricație.

Acest interes nu va face decât să sporească și să accelereze procesul de dezvoltare a unei utilizări realiste în medicina clinică. Unii experți sugerează că primele imprimante 3D ar putea fi disponibile în spitale în următorii 5 ani pentru primul studiu clinic.

Utilizarea imprimantelor 3D în fabricarea medicamentelor este o utilizare fascinantă și benefică a tehnologiei. Are posibilitatea de a îmbunătăți conformitatea, eficacitatea și personalizarea medicamentelor. În plus, poate reduce costul procesului de fabricație și poate îmbunătăți durabilitatea dezvoltării medicamentelor.

A ieși ca LGBTQ+ este o călătorie. Este vorba de a te accepta pe tine însuți și de a căuta un mediu sigur și primitor. A te simți ca acasă cu tine însuți vine cu provocări, în special din partea societății, pentru a te „încadra”. Rușinea vine în multe forme, dar cel mai rău este să te simți rușinat de cine ești. Cu toate acestea, acceptarea ta ca LGBTQ+ este o modalitate de a consolida relațiile – cu tine și cu ceilalți.

Recomandări cheie:

 • Autenticitatea are beneficii pozitive pentru sănătate pentru persoanele LGBTQ+, motiv pentru care să te accepți pe tine însuți este vital.
 • Acceptarea este complicată din cauza normelor societale, a presiunii relaționale și a homofobiei interiorizate.
 • Căutarea siguranței, procesarea emoțiilor provocatoare și alocarea timpului pentru a vă cunoaște mai bine duce la acceptarea de a fi LGBTQ+.

A fi în dulap versus autenticitate

Există potențiale efecte secundare de a fi „închis” sau de a nu ieși la tine și la ceilalți. Acestea includ scăderea stimei de sine, depresia și anxietatea. A trăi în mod autentic, pe de altă parte, duce la o sănătate mintală mai bună . Cel mai bine, a fi deschis cu privire la statutul tău LGBTQ+ ajută la conectarea cu comunitatea queer.

De ce acceptarea este grea

Normele societale, presiunea familiei și homofobia interiorizată contribuie toate la dificultăți de acceptare de sine.

Familie

În ceea ce privește presiunea familiei, educația religioasă și valorile conservatoare sunt obstacole enorme. În schimb, căutați membri ai familiei și prieteni care acceptă persoanele LGBTQ+. Statisticile din cadrul Proiectului Trevor arată că afirmarea mediului acasă, la școală și la sistemul juridic creează rezultate mai bune în domeniul sănătății mintale pentru tinerii LGBTQ+.

Societate

Reprezentarea în mass-media (TV/filme) a ajutat 89% dintre tinerii LGBTQ+ să se simtă sprijiniți . Căutați reprezentări de sprijin ale persoanelor LGBTQ+ pentru a vă începe călătoria de acceptare de sine. O să fie mai ușor. Îți vei descoperi sinele autentic și vei realiza noi moduri de a-i accepta pe ceilalți când vei realiza toate opțiunile disponibile!

Homofobie interiorizată

Toate acestea contribuie la homofobia interiorizată, care se manifestă ca dezgust de sine sau ură de sine. Homofobia interiorizată poate face să se împace cu identitatea ta sexuală și de gen și mai dificilă. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a combate acest lucru. Multe dintre ele implică intervenții de sănătate mintală și multă autoreflecție!

Cum mă accept?

Acceptarea este o provocare pentru toată lumea, deși a fi LGBTQ+ presupune lupte unice. Iată șapte strategii care pot duce la autoacceptarea pe măsură ce îți îmbrățișezi caracterul ciudat.

1. Căutați siguranță

„Pentru ca tinerii să prospere în școli și comunități, ei trebuie să se simtă în siguranță și sprijiniți din punct de vedere social, emoțional și fizic.” — CDC.

Când ieși, simți-l și fă ceea ce ți se pare în siguranță. Creează un mediu de siguranță intern (în interiorul tău) și extern (în mediul tău).

Uneori, oamenii din viața ta vor trimite multe mesaje amestecate. Mesajele neclare și dureroase pot apărea înainte și după ce ieși. Ține minte, nu este vorba despre tine, deși s-ar putea să se simtă așa. A te simți în siguranță este un punct de plecare crucial pentru acceptarea totală a propriei persoane.

Pentru mai multe informații, vizitați https://lions-mane-gummies-official.top/ro/ .

Contents

Go To Top